Hoe zorg je als operationeel manager ervoor dat je team zich goed voelt en succes heeft?

Industrie, Logistiek & Transport, Succesvolle Teams / 13 July 2020

Ga jij fluitend naar je werk?
Of misschien nog belangrijker: gaat jouw team fluitend naar hun werk? Misschien denk je bij succesvolle teams niet direct aan teams die vooral plezier maken. Toch is een prettige werksfeer een van de belangrijke elementen die ervoor kunnen zorgen dat je als afdeling/team succes hebt in wat je doet. En daarnaast werkt het natuurlijk ook de andere kant op: als je onderdeel bent van een succesvol team voel je je goed over wat je doet, waardoor je samen steeds verder komt. Hoe kun je als operationeel manager zorgen dat je team zich goed voelt en succes heeft?

Met beide benen op de grond
Als operationeel manager sta je met 1 been op je kantoor en met het andere been... tja, eigenlijk overal tegelijk. Je moet praktisch zijn, het overzicht houden, zicht hebben op het werkproces op korte èn op lange termijn, interesse tonen in je team en weten waar ze mee bezig zijn, zorgen dat deadlines gehaald worden terwijl er ook nog ruimte in je agenda blijft voor onverwachte zaken.
Kortom, er is nogal wat om een balans in te vinden. Het aansturen van je team is hierin een belangrijk focuspunt: als je team goed functioneert kun je wanneer nodig taken aan hen delegeren. Zo hoef je zelf niet steeds rond te rennen om brandjes te blussen, maar kun je je met de grotere lijnen bezighouden.
Je rol als leider is een belangrijk onderdeel hiervan. Door contact te houden met je team, heb je zicht op waar ze mee bezig zijn. Neem dus de tijd voor ze! Persoonlijke aandacht lijkt misschien niet direct rendement op te leveren, maar op de lange termijn zorg je voor een team waar je op kunt bouwen.

Landelijk Kennisteam Operationeel Management
Het Landelijk Kennisteam Operationeel Management gaat op 2 november in gesprek over het samenstellen en managen van succesvolle teams. Je maakt bij deze bijeenkomst kennis met de 3 pijlers van de INVK Team Methode: diversiteit, psychologische veiligheid en de rol van de leider. Samen met andere operationeel managers ga je over dit thema in gesprek en wat je in jouw organisatie en/of afdeling zou kunnen verbeteren. Misschien heb je al een heel goed team en wil je weten hoe je meer potentie kunt herkennen. Of misschien sta je op het punt een nieuw team samen te stellen en wil je weten waar je op moet letten. 

Bij het INVK leer je van onze theoretische basis, de trainer en van elkaar. De trainer zorgt voor een aantal actieve werkvormen die de theorie levendig maken. Je blijft niet aan tafel zitten praten, we gaan aan de slag met praktijkopdrachten die gericht zijn op een vertaalslag naar jouw dagelijkse praktijk. We werken in kleine groepen van gemiddeld 10 vakgenoten; je kunt dus echt het gesprek met elkaar aangaan. 

Wil je meer weten over het Landelijk Kennisteam Operationeel Management en de bijeenkomst van november? Vul het contactformulier in en we bellen je voor een kennismakingsgesprek. 

Marike Splinter

Marike Splinter

Landelijk Kennisteam Operationeel Management

Het Landelijk Kennisteam Operationeel Management bestaat uit operationeel managers, directeuren en leidinggevenden operationeel management en operations managers. Samen leren zij over uiteenlopende managementthema´s en pakken ze gezamenlijke uitdagingen aan. Door je bij dit team aan te sluiten werk je dus niet alleen aan je eigen succes, maar breng je ook elkaars expertise naar een hoger niveau. Je levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van kennis op het gebied van operationeel management en helpt elkaar vooruit tijdens jullie trainingen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde blogs

Wat heb jij te leveren aan innovatie in de bouwsector?

Bouw, Innovatieve organisaties

Wat heb jij te leveren aan innovatie in de bouwsector?

Bouwen is altijd in beweging blijvenDe bouw staat nooit stil. Er ...

lees meer >
Een klantcontact team dat het ijzer smeedt als het heet is

Communicatie & Marketing, Succesvolle Teams

Een klantcontact team dat het ijzer smeedt als het heet is

Koud ijzer buigt nietDe afdeling klantcontact wordt niet altijd ...

lees meer >
Hoe zorg je als operationeel manager ervoor dat je team zich goed voelt en succes heeft?

Industrie, Logistiek & Transport, Succesvolle Teams

Hoe zorg je als operationeel manager ervoor dat je team zich goed voelt en succes heeft?

Ga jij fluitend naar je werk?Of misschien nog belangrijker: gaat ...

lees meer >