STAP- regeling

STAP-regeling: Ontvang €1.000,- opleidingsbudget

STAP-budget en INVK

Wij hebben speciaal voor het STAP-Budget een nieuw product samengesteld: het STAP-Traject.

Je ontvangt met dit Traject 2 kennissessies van jouw Kennisteam naar keuze. In de periode januari tot en met juni 2023 is het thema voor de eerste sessie Verbindende Communicatie en voor de tweede sessie Risicomanagement.

Twee keer volledig kosteloos deelnemen t.w.v. €955,90 en je blijft binnen het STAP-budget! Je krijgt namelijk 1x per jaar tot €1000 budget toegewezen en je mag dit bij één erkende opleider besteden. Wij willen graag dat jij er het maximale uit kunt halen.

Je hebt eerst een aanmeldingsbewijs nodig van INVK en daarna kun je op 2 januari 2023 via het STAP-portaal van het UWV je budget aanvragen. Deze informatie sturen wij mee in de bevestiging. Mocht het UWV jouw aanvraag afkeuren is er niets aan de hand, je zit dan nergens aan vast.

Maak optimaal gebruik van je STAP-budget en meld je aan voor het op maat gemaakte STAP-Traject van het INVK.

De overheid heeft per persoon, per jaar, maximaal €1000 incl. BTW subsidie beschikbaar gesteld. Dit subsidiepotje is gevuld met 218 miljoen euro, maar er zijn ook veel mensen die er gebruik van willen maken. Dus dien je aanvraag bij het UWV STAP-portaal (met je aanmeldingsbewijs van het INVK) zo snel mogelijk in want op = op.

Aanvraag moment voor 2023

2 januari
1 maart
1 mei

Maak zo gebruik van STAP-budget

1 2 3 4 5 6

Stap 1

Klik op onze website op de button "aanmelden STAP-budget". Deze staat op de homepagina alsook op de STAP-regeling pagina.

Stap 2

Vul het registratieformulier in. Kies onderaan jouw Kennisteam. Er zijn namelijk 54 verschillende teams, voor elke functie is er wel een. Twijfel je welke je moet kiezen? Neem dan even contact op en wij adviseren je graag.

Je ontvangt binnen 24 uur het aanmeldingsbewijs in je mailbox. Check eventueel ook je spambox.

Stap 3

Login op het STAP-portaal van het UWV met je DigID. Met het STAP-aanmeldingsbewijs vraag je het STAP budget aan. Er is maar een beperkt budget dus doe dit zo snel mogelijk. Na aanvraag hoor je meestal binnen één werkdag van het UWV of het bedrag is toegekend. INVK wordt ook hierover geïnformeerd.

Stap 4

Je ontvangt van ons binnen 2 werkdagen een definitieve bevestiging over je aanmelding.

Stap 5

Je gaat 2 keer deelnemen aan jouw gekozen Kennisteam. Je gaat kennis delen en kansen verdubbelen.

Stap 6

Na je laatste kennissessie dienen wij een bewijs van deelname in bij het UWV. Het UWV beslist of het STAP-budget definitief wordt toegekend of, als niet aan de studieverplichtingen is voldaan, afgewezen. Hiervan ontvang jij bericht van het UWV.

Contact INVK

Bel ons op 088-0666160 of mail ons via de contact button

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voorwaarden om gebruik te mogen maken van het STAP-budget?

  • Je bent tenminste 18 jaar oud en hebt de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
  • Je bent een EU-burger of partner van een EU-burger;
  • Je bent in de periode van 2 jaar en 3 maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen;
  • Je maakt geen gebruik van een andere financiering voor scholingskosten, zoals studiefinanciering, studievoorschotvoucher of lerarenbeurs.

Welke kosten kunnen worden betaald met het STAP-budget van €1000,-?

Alle scholingskosten tot € 1.000,-.  Hieronder vallen niet de locatie- en arrangementskosten . Wij zijn verplicht de cateringkosten van €14,95 voor eigen rekening door te belasten. Hiervoor ontvang je van ons een factuur.

Waarom kan ik de opleiding/training niet vinden in het scholingsregister?

Houd de zoekopdracht zo simpel mogelijk. Vul dus niet alle zoekvelden in maar alleen INVK en de naam van het kennisteam (advocaten of tandartsen). Hierdoor lukt het je zeer waarschijnlijk wel om jouw kennisteam in het scholingsregister te vinden.

Wat moet ik doen als mijn aanvraag bij het UWV is afgekeurd en ik de opleiding of training later wil volgen bij jullie?

Stuur dan een mailtje naar info@invk.nl of neem telefonisch contact met ons op via 088-0666160.

Betaal ik btw over als ik gebruik maak van het STAP-budget?

Zodra je kies voor ons STAP-Traject valt ook de BTW in het STAP-budget van €1000

Wat gebeurt er nadat de opleiding of training is afgerond?

Nadat de kennissessies zijn afgerond, dienen wij een bewijs van deelname aan te leveren bij het UWV. Het UWV controleert of aan alle verplichtingen is voldaan en besluit of het STAP-budget definitief wordt toegekend.